Budynek szkoły - ul. Szkolna
Pracownie gastronomiczne
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - lato
Kilka z naszych pracowni komputerowych - część służy tylko informatykom, a pozostałe wszystkim zawodom
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - wczesna wiosna
Pracownie hotelarskie i pokój hotelowy
Pracownie obsługi turystycznej i handlowców

 

pracownie

Uwaga Maturzyści!

Wyniki poprawkowego egzaminu maturalnego będą do odbioru 11.09.2019r. od godziny 12:00. Zapraszamy!


Zaproszenie

ZEBRANIA RODZICÓW

Zapraszamy Rodziców uczniów klas pierwszych na zebranie w dniu 11 września 2019 r. (środa) według harmonogramu: 

absolwenci gimnazjum - godz. 17.00 spotkanie dyrekcji szkoły z rodzicami na sali gimnastycznej, a następnie z wychowawcami w salach lekcyjnych.

absolwenci szkoły podstawowej - godz. 18.00 - spotkanie dyrekcji szkoły z rodzicami na sali gimnastycznej, a następnie z wychowawcami w salach lekcyjnych.

Rodziców uczniów klas drugich, trzecich i czwartych zapraszamy na zebranie w dniu 17 września 2019 r. (wtorek) według harmonogramu: 

- spotkanie wychowawców z rodzicami uczniów klas drugich i trzecich - godz. 17.00 w salach lekcyjnych.

- spotkanie dyrekcji szkoły z rodzicami uczniów klas czwartych - godz. 17.30 na sali gimnastycznej, a następnie z wychowawcami w salach lekcyjnych.

Rodziców uczniów klasy II BS zapraszamy na zebranie w dniu 18 września 2019 r. (środa) o godzinie 17:00 w sali nr 1.

Serdecznie zapraszamy wszystkich Rodziców


Uwaga uczniowie i absolwenci!!

9 września br. upływa termin składania deklaracji przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie - sesja styczeń-luty 2020r.

Technikum Nr 2

 
Zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Symbol cyfrowy: 343404
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 4 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 48
Praktyka zawodowa: 4 tygodnie

Języki obce:
   1. Język angielski
   2. Język niemiecki / język francuski

Cele kształcenia:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;

2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

3) planowania i oceny żywienia;

4) organizowania produkcji gastronomicznej;

5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 

Pracę znajdziesz w restauracjach, gastronomii hotelowej, kawiarniach, punktach małej gastronomii oraz firmach cateringowych.

 
W trakcie nauki zawodu uczeń  zdobywa 2 kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
TG.07. Sporządzanie potraw i napojów.
TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
 

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

projektlogo proj1

eu flag erasmus vect pos

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą