Branżowa Szkoła I Stopnia

 
Zawód: kucharz

 

Symbol cyfrowy: 512001
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu

Języki obce:
   1. Język angielski
 

Cele kształcenia:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) przechowywania żywności;

2) sporządzania potraw i napojów;

3) wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.

 
Pracę znajdziesz w restauracjach, kawiarniach, jadłodajniach, zajazdach, gospodach, klubach, zakładach żywienia zbiorowego oraz firmach cateringowych.
 
W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
 

TG.07. Sporządzanie potraw i napojów