Branżowa Szkoła I Stopnia

 
Zawód: cukiernik

 

Symbol cyfrowy: 751201
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu

Języki obce:
   1. Język angielski
 

Cele kształcenia:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie cukiernik zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych;

2) sporządzania półproduktów cukierniczych;

3) sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych;

4) dekorowania wyrobów cukierniczych.

Pracę znajdziesz w piekarniach i zakładach produkcyjno-cukierniczych.


W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:

TG.04. Produkcja wyrobów cukierniczych

rekrutacja zawody 13