czwartek, 19, październik 2017

Eliminacje do „Kulinarnego Talentu 2018” Roberta Sowy w Ekonomiku

W dniu 18 października 2017 roku w trakcie warsztatów kulinarnych z Robertem Sową i firmą Prymat w drugiej pracowni gastronomicznej odbyły się eliminacje do kolejnej edycji konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2018”.

Do zmagań konkursowych stanęli uczniowie klas II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadanie polegało na przygotowaniu w ciągu 60 minut 2 porcji dania głównego z filetu piersi kaczej ze skórą wraz z sezonowymi dodatkami i przyprawami firmy Prymat. Nasi uczniowie postawili przed Jury trudne zadanie serwując kaczkę w sosach śliwkowych, figowych, demi glass z czerwonym winem, z glazurowanymi cebulami i burakami, z musami warzywnymi i puree, stosując metodę sous vide itp.

Zwyciężyła uczennica klasy II TG Karolina Bogocz, na którą czekało kolejne zadanie, wywiad telewizyjny. Gratulujemy wszystkim uczestnikom, a Karolinie życzymy wytrwałości w treningach kulinarnych przed wyjazdem na finał konkursu w Warszawie.

A jak wyglądały dania naszych uczniów … zobaczcie sami w galerii …

Autor: Krzysztof Zielonka

czwartek, 19, październik 2017

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą