Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy po raz drugi organizuje Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”, którego mottem jest: Ogień, patelnia, talerz - powrót do korzeni. W założeniach rywalizacja ma prowadzić do kontynuowania świetności i tradycji polskiej gastronomii. Jednocześnie jest okazją do pogłębienia wiedzy i umiejętności kulinarnych młodych, kreatywnych gastronomów.
Nasi uczniowie w pierwszym etapie przygotowali receptury, opis produktu oraz zdjęcia potraw – dania głównego. Uczennica klasy III – Karolina Bogocz zakwalifikowała się do drugiego, praktycznego etapu i już 6 lutego w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu w Kielcach, z zapałem przystąpi do przygotowania potrawy konkursowej i odpowie na pytania Jury.
Na wyróżnienie w I etapie konkursu zasłużyli również: Ania Elsner i Łukasz Skowron, o czym donoszą na swoim profilu organizatorzy konkursu.
Serdecznie dziękujemy naszej młodzieży za pracę, zaangażowanie i ten wyjątkowy, smaczny entuzjazm! Gratulujemy opiekunom uczniów Pani Judycie Lamży i Panu Krzysztofowi Zielonka!