czwartek, 21, marzec 2019

Sukces na talerzu

Wiosna w Ekonomiku zawitała wraz ze znakomitymi wynikami gastronomów. Uczennica klasy IITGI Anna Elsner wywalczyła w Bielskim Regionalnym Konkursie Kulinarnym Puchar VIP za najlepszą potrawę! Tematem IX edycji rywalizacji była „Finezja smaku potraw z indyka”. W konkursie wzięli udział uczniowie klas gastronomicznych całego południowego regionu Polski. Ania za zadanie miała przygotowanie 4 porcji dania zasadniczego z wykorzystaniem mięsa z indyka, w ciągu 90 minut.

W czasie konkursu bardzo liczne jury pod przewodnictwem Panów Krzysztofa Gawlika i Jacka Dutka, w części technicznej oceniało: przygotowanie stanowiska pracy, higienę pracy, bezpieczeństwo, zużycie surowców oraz profesjonalizm pracy. W części degustacyjnej brano pod uwagę: walory organoleptyczne, wygląd, sposób podania, aranżację, dobór składników. W Bielsku Ania przygotowała: zrazy z indyka w sosie szafranowym, w towarzystwie wiosennych warzyw, pieczarki sztygara, puree pietruszkowego, chipsa ziemniaczanego i ziół. Uczennica Ekonomiku wyróżniała się profesjonalizmem pracy, dobrym przygotowaniem i przemyśleniem tematu. Zebrała od sędziów konkursu pochwały za aranżację na talerzu, smak i wiele różnych elementów dania. Jury techniczne nagrodziło jej pracę maksymalną ilością punktów, a cały skład oceniających Pucharem za najlepsze danie. Uczennica trenowała pod okiem nauczycielki Judyty Lamża.

Gratulujemy i życzymy sukcesów nie tylko wiosną!

 

czwartek, 21, marzec 2019

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą