Budynek szkoły - ul. Szkolna
Pracownie gastronomiczne
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - lato
Kilka z naszych pracowni komputerowych - część służy tylko informatykom, a pozostałe wszystkim zawodom
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - wczesna wiosna
Pracownie hotelarskie i pokój hotelowy
Pracownie obsługi turystycznej i handlowców

 

pracownie

EGZAMIN MATURALNY – SIERPIEŃ 2019

Absolwenci, którzy przystąpili do wszystkich egzaminów obowiązkowych, a nie zdali tylko jednego egzaminu z przedmiotu obowiązkowego, mają prawo przystąpienia do egzaminu w terminie poprawkowym: 1. część pisemna – 20 sierpnia 2019 r. (wtorek, godz. 9:00) 2. część ustna – 20-21 sierpnia 2019 r. (harmonogram ustalają dyrektorzy szkół) Warunkiem przystąpienia do egzaminu w terminie poprawkowym jest złożenie do dyrektora szkoły w terminie do 11 lipca br. Oświadczenia o zamiarze przystąpienia do egzaminu maturalnego z danego przedmiotu w  terminie poprawkowym. Oświadczenia należy składać w sekretariacie szkoły.


Lista podręczników dostępna jest tutaj. (Z uwagi na trwający proces dopuszczania przez Ministerstwo Edukacji Narodowej podręczników do użytku szkolnego w nowych typach szkół, szkolny wykaz podręczników zostanie uzupełniony przed rozpoczęciem roku szkolnego)

sobota, 02, luty 2019

Prosty składnik, wyszukana receptura. Szkolny konkurs kulinarny „Kasze inaczej”

Kasze inaczej, czyli jak? Na to pytanie odpowiedź mogliście znaleźć obserwując szkolny konkurs kulinarny, który dobył się 31.01.2019 r. w naszej pracowni gastronomicznej.  

Po raz kolejny mogliśmy się przekonać, że kreatywność gastronomów Ekonomika nie zna granic. Kasza przysłużyła się: kotletom, nadzieniu pierogów, gołąbków, pulpetom, klopsikom, plackom, pop cornowi, panierce, babeczkom, polencie, musom, kruszonkom, no i oczywiście różnym kaszottom.  

W konkursie brali udział uczniowie prawie wszystkich klas gastronomicznych: 

  • Elżbieta Mrozek z kl. I TGP, 
  • Grzegorz Grabiniok i Kamil Trzaskalik z kl. IV A TG, 
  • Adam Piecha i Angelika Prusowska z kl. IV ATG, 
  • Paulina Bierza i Daria Adamczyk z kl. II TG, 
  • Kateryna Ihnetieva i Joanna Deptuła z kl. II TG, 
  • Karolina Bogocz i Katarzyna Adamczyk z kl. III TG, 
  • Wiktoria Szymiczek i Oliwia Ficke z kl. II TGI, 
  • Mikołaj Wąsek z kl. IV A TG, 
  • Justyna Kufieta i Emilia Bartuś z kl. I TG, 
  • Roksana Golman i Patrycja Słanina z kl. III ZSZ.

Z dumą mogliśmy ogłosić zwycięzców: 

  • Sylwia Smyczek i Wiktoria Nogły z kl. I TG – zdobyły wyróżnienie za najlepsze wykorzystanie tematu konkursu w potrawie,  
  • Łukasz Skowron i Agata Tworzowska z kl. III TG – zajęli III miejsce, 
  • Patrycja Mandera i Edyta Stabla z kl. III TG – zajęły II miejsce, 
  • Anna Elsner i Angelika Mitko z kl. II TGI – zajęły I miejsce.  

Wszyscy oni otrzymali pamiątkowe dyplomy, nagrody książkowe i inne upominki. 

Konkurs oceniany był przez profesjonalne jury: kucharzy na co dzień pracujących w Hotelu SPA „Laskowo” w Jankowicach - panią Katarzynę Fojcik–Graczkowską, naszą absolwentkę panią Klaudię Kiełkowską, pana Damiana Kielocha. Bardzo dziękujemy im za poświęcony czas, wiele ważnych uwag, a także życzliwość dla naszych działań.  W stronę uczniów kierujemy wielkie podziękowania za zaangażowanie i aktywny udział w konkursie. Organizatorką spotkania była pani Judyta Lamża przy współudziale pani Aliny Awdziejczyk i pana Krzysztofa Zielonki. 

 

sobota, 02, luty 2019

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

projektlogo proj1

eu flag erasmus vect pos

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą