Budynek szkoły - ul. Szkolna
Pracownie gastronomiczne
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - lato
Kilka z naszych pracowni komputerowych - część służy tylko informatykom, a pozostałe wszystkim zawodom
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - wczesna wiosna
Pracownie hotelarskie i pokój hotelowy
Pracownie obsługi turystycznej i handlowców

 

pracownie

Proszę przesłać wypełnioną informację wychowawcy klasy na adres a.musial@ekonomik.wodzislaw.pl


Informacja MEN dla rodziców w związku ze strajkiem nauczycieli znajduje się w zakładce Rodzice / Aktualności dla rodziców


Zapraszamy!

piątek, 08, luty 2019

Uczennica z Ekonomika w finale "Junior Culinary Cup 2019"

W środę, 6 lutego, w Hotelu Kongresowym w Kielcach odbyła się druga edycja konkursu kulinarnego Junior Culinary Cap. Tematem rywalizacji był łosoś, soczewica i primerby firmy Knorr. Zakwalifikowało się do finału osiem drużyn z całej Polski. Bardzo trudno było wytypować finalistów, ponieważ poziom był naprawdę bardzo wysoki. To są już dania bardzo dobre, restauracyjne - mówi Rafał Korus z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W gronie finalistów znaleźli się: Tobiasz Baluka z Lublina, Daniel Bewko z Opola, Szymon Janecki z Wrocławia, Krzysztof Kowalski z Rzeszowa, Dawid Rozmus z Nowego Sącza, Karol Starzyk z Kielc oraz Arkadiusz Woźniak z Lublina , no i jedyna kobieta w tym gronie: Karolina Bogocz z wodzisławskiego Ekonomika.

Miejsce pierwsze podczas tegorocznej edycji Junior Culinary Cup zajął Krzysztof Kowalski z Rzeszowa, drugie Dawid Rozmus z Nowego Sącza. Kielczanin, Karol Starzyk uplasował się na trzecim miejscu. Młodych kucharzy oceniało jury złożone ze znanych szefów kuchni w składzie: Tomasz Pawlusek, Zbigniew Kopycki, Piotr Bassara, Grzegorz Miśta, Robert Głyda i Piotr Papież.

"Junior Culinary Cap" to ogólnopolski Konkurs Kulinarny, którego adresatami są uczniowie szkół gastronomicznych. Wymagany wiek uczestników to od 13 do ukończenia 21 roku. Wydarzenie ma na celu podwyższenie poziomu kształcenia zawodowego i ułatwienie współpracy szkół i firm związanych z gastronomią. Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy organizuje w tym roku już drugą edycję konkursu.

Karolina doskonale poradziła sobie z niełatwym zadaniem występowania przed publicznością sali kongresowej hotelu oraz licznymi znakomitymi szefami kuchni i kucharzami. Występ w Kielcach dał jej dużo doświadczenia, które na pewno wykorzysta w kolejnych konkursach. Życzymy jej powodzenia i dalszych sukcesów!

Zobacz więcej:

https://pl-pl.facebook.com/fundacjakulinarnakielce/

https://www.tvswietokrzyska.pl/wiadomosci/kielce/item/30160-ogien-patelnia-talerz-powrot-do-korzeni-za-nami-druga-edycja-ogolnopolskiego-konkursu-kulinarnego-junior-culinary-cap.html

 

piątek, 08, luty 2019

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

projekt

eu flag erasmus vect pos

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą