Budynek szkoły - ul. Szkolna
Pracownie gastronomiczne
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - lato
Kilka z naszych pracowni komputerowych - część służy tylko informatykom, a pozostałe wszystkim zawodom
Zieleń na placu wewnętrznym szkoły - wczesna wiosna
Pracownie hotelarskie i pokój hotelowy
Pracownie obsługi turystycznej i handlowców

 

pracownie

Egzamin maturalny w terminie poprawkowym (w części pisemnej i ustnej) odbędzie się 20 sierpnia 2019 r. w siedzibie szkoły. Egzaminy rozpoczynają się o godz. 9.00. Prosi się zdających część pisemną o przybycie na egzamin pół godziny przed rozpoczęciem egzaminu. Szczegółowy harmonogram dostępny jest w sekretariacie uczniowskim szkoły. Wejście zdającego na salę egzaminacyjną jest za okazaniem dokumentu tożsamości ze zdjęciem. Przypominam, że na egzaminie obowiązują materiały i przybory pomocnicze wymienione w Komunikacie dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 20 sierpnia 2018 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający na egzaminie ósmoklasisty, egzaminie gimnazjalnym i egzaminie maturalnym w 2019 roku.


Egzaminy poprawkowe dla uczniów odbędą się w dniach 26 - 27 sierpnia 2019 r. Harmonogram egzaminów dostępny jest w sekretariacie uczniowskim szkoły.


Lista podręczników dostępna jest tutaj. (Z uwagi na trwający proces dopuszczania przez Ministerstwo Edukacji Narodowej podręczników do użytku szkolnego w nowych typach szkół, szkolny wykaz podręczników zostanie uzupełniony przed rozpoczęciem roku szkolnego)

piątek, 07, czerwiec 2019

Warsztaty ze Śląską Wyższa Szkołą Medyczną w Katowicach

Grupa gastronomów z klasy I i II TG w czwartek brała udział w warsztatach kulinarnych, w ramach projektu z Europejskiego Funduszu Społecznego;  „Wiedza, rozwój, zdrowie - warsztaty edukacyjne dla młodzieży - Trzecia Misja  Uczelni”. Nasza szkoła współpracuje z beneficjentem działań Śląską Wyższa Szkołą Medyczną w Katowicach. Co roku bierzemy udział w pokazach kuchni molekularnej prowadzonych przez szefa kuchni Łukasza Konika. Tym razem uczniowie mieli okazję spotkać się z dietetykiem Oliwią Płaczek i wspólnie przygotować smaczne potrawy m.in.: szaszłyki z polędwicy wieprzowej oraz piersi z  indyka z paprykę i szalotką z lubczykiem i tymiankiem, sałatka z rucoli, młodego szpinaku, arbuza, mięty, sera fety oraz na deser pudding chia na jogurcie naturalnym  z dodatkiem arbuza i borówki amerykańskiej . Uczestniczki warsztatów przygotowywały potrawy zdrowe i idealne na letnie spotkania.

Było pysznie!

Dziękujemy za ciekawe spotkanie i czekamy na następne 17.06.2019r.

piątek, 07, czerwiec 2019

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

projektlogo proj1

eu flag erasmus vect pos

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą