W dniu 27 pażdziernika 2017 roku w ramach współpracy wodzisławskiego Zespołu Szkół Ekonomicznych z rybnickim oddziałem ZUSu młodzi gastronomowie uczestniczyli w organizacji "Dnia Seniora w ZUS".
Nasz Ekonomik przygotował stoiska z drobnym poczęstunkiem dla seniorów uczestniczących w konferencji i wykładach oraz dla klientów odwiedzających w tym dniu ZUS.
Osoby odwiedzający rybnicki oddział ZUSu mogli zapoznać się z ofertą edukacyjną naszej szkoły i pokosztować drobnych dietetycznych przysmaków przygotowanych przez naszych uczniów reprezentowanych przez Beatę, Milenę i Daniela z II TG oraz opiekuna pana Krzysztofa Zielonkę.
Młodzież opowiadała o kierunkach kształcenia w naszej szkole i częstowała zimnymi zakąskami, a były to:
-
tartinki na sucharkach z hummusem w dwóch smakach,
-
roladki z kurczaka z morelą,
-
roladki mięsno-warzywne,
-
koreczki z suszonych pomidorów, oliwek, owoców,
-
koreczki serowe z pomidorkami i winogronami,
-
marynowane warzywa.
Podano również danie ciepłe, bezglutenową zupę gulaszową z warzywami oraz dietetyczny bezcukrowy owocowy deser z galaretką i bitą śmietaną.
Serdecznie dziękujemy Dyrekcji ZUSu za zaproszenie do udziału w tym przedsięwzięciu i umożliwienie zaprezentowania umiejętności zawodowych naszych uczniów oraz promocji wodzisławskiego Ekonomika.
A jak się prezentowały nasze dania i uczniowie zapraszamy do galerii....
Autor: Krzysztof Zielonka