niedziela, 29, październik 2017

Kuchnia dietetyczna na Dzień Seniora w ZUS

W dniu 27 pażdziernika 2017 roku w ramach współpracy wodzisławskiego Zespołu Szkół Ekonomicznych z rybnickim oddziałem ZUSu młodzi gastronomowie uczestniczyli w organizacji "Dnia Seniora w ZUS".

Nasz Ekonomik przygotował stoiska z drobnym poczęstunkiem dla seniorów uczestniczących w konferencji i wykładach oraz dla klientów odwiedzających w tym dniu ZUS.

Osoby odwiedzający rybnicki oddział ZUSu mogli zapoznać się z ofertą edukacyjną naszej szkoły i pokosztować drobnych dietetycznych przysmaków przygotowanych przez naszych uczniów reprezentowanych przez Beatę, Milenę i Daniela z II TG oraz opiekuna pana Krzysztofa Zielonkę.

Młodzież opowiadała o kierunkach kształcenia w naszej szkole i częstowała zimnymi zakąskami, a były to:

  • tartinki na sucharkach z hummusem w dwóch smakach,

  • roladki z kurczaka z morelą,

  • roladki mięsno-warzywne,

  • koreczki z suszonych pomidorów, oliwek, owoców,

  • koreczki serowe z pomidorkami i winogronami,

  • marynowane warzywa.

Podano również danie ciepłe, bezglutenową zupę gulaszową z warzywami oraz dietetyczny bezcukrowy owocowy deser z galaretką i bitą śmietaną.

Serdecznie dziękujemy Dyrekcji ZUSu za zaproszenie do udziału w tym przedsięwzięciu i umożliwienie zaprezentowania umiejętności zawodowych naszych uczniów oraz promocji wodzisławskiego Ekonomika.

A jak się prezentowały nasze dania i uczniowie zapraszamy do galerii....

Autor: Krzysztof Zielonka

niedziela, 29, październik 2017

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą