Dziś mieliśmy okazję spotkać się z przedstawicielami operatora promowego Unity Line. Dla ponad setki osób zaproponowali oni ciekawe warsztaty, podczas których uczniowie klas pierwszych i drugich kształcących się w zawodach technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych mogli posłuchać o historii, tradycji i wypracowanych standardach firmy, poznali zasoby floty promowej oraz zasady, które obowiązują pracowników promowych.
Dodatkowym atutem dzisiejszego spotkania był pokaz barmański, który oferował prezentację, obecnie przeżywających renesans, napojów herbacianych.
Nie zapomnijmy, że Unity Line od wielu lat jest naszym partnerem w edukacji i w przygotowaniu młodych ludzi do pełnienia funkcji zawodowych. Dziś również młodzież miała okazję poznać ofertę praktyk realizowanych na promach dla zawodów: technik hotelarstwa – housekeeping na promie i technik żywienia – praktyka w kuchni okrętowej.
W spotkaniu online uczestniczyli: manager promu pan Piotr Sowiński, opiekun praktykantów na promie, pan Jacek Mechliński, barman, pan Mariusz Adam oraz szef kuchni promu Polonia, pan Mirosław Bobrowski. Dziękujemy za poświęcony czas, zaangażowanie i troskę o losy kolejnych pokoleń młodych ludzi odkrywających rynek zawodowy związany z turystyką, hotelarstwem i gastronomią.