Uczniowie kl. III i II profilu technik żywienia i usług gastronomicznych zostali zaproszeni do wodzisławskiego marketu. Powodem spotkania było „Zdrowe gotowanie” oraz promocja naszej szkoły. Działanie to skierowane było do kentów „Carrefoura” i miało im pokazać, że można odżywiać się zdrowo, a smacznie i ciekawie zarazem.
Uczniowie wraz opiekunkami, nauczycielkami gastronomii p. Judyta Lamża i p. Elżbietą Kaczmarek-Wija, z surowców ufundowanych przez sklep, przygotowali raffaello z kaszy jaglanej, ciasteczka owsiane, ciasto marchewkowe, tartinki z humusem i pastą z zielonego groszku oraz deser z jogurtu naturalnego, mleczka kokosowego i nasion chia.
Klienci i personel marketu przyjęli nas w dniu 02.06.2017 bardzo serdecznie. Chętnie degustowali nasze wyroby i dzielili się swoimi spostrzeżeniami. Mamy nadzieję, że to spotkanie zainspiruje bywalców sklepu do poszukiwań kulinarnych, oczywiście w temacie zdrowego odżywiania.
Wizyta w „Carrefourze” była dla nas nowym, bardzo przyjemnym doświadczeniem. Liczymy na dalszą współpracę z marketem.
Tekst i zdjęcia: Judyta Lamża