Mamy niezwykłą przyjemność ogłosić, że nasz utalentowany absolwent Krzysztof Winkler cukiernik we wrocławskiej restauracji Przystań Tu.Bistro&Wine, specjalizujący się tam w kreowaniu niezwykłych deserów, zdobył prestiżowe II miejsce w Mistrzostwach Polski Deseru! Z cukierniczką Beatą Oblińską z Restauracji Przystań&Marina zaskoczyli jury i gości swoją wyjątkową kreatywnością i umiejętnościami w przygotowywaniu deserów. Ich dziełem było nie tylko wyśmienite w smaku, ale także estetycznie prezentujące się dania. Wykonali rekonstrukcję metrowca z rokitnikiem i jogurtem naturalnym, a także pleśniaka z kiszoną cytryną, yuzu, orzechami włoskimi i kwiatami czarnego bzu.
Nie sposób nie być dumny z osiągnięć naszego absolwenta, który nie tylko doskonalił swoje umiejętności podczas nauki w naszej szkole, ale także nieustannie rozwija się w dziedzinie cukiernictwa na najwyższym poziomie. Jego pasja, talent i zaangażowanie zasługują na najwyższe uznanie.
Chapeau bas, Krzysztof! Gratulujemy Ci serdecznie i życzymy dalszych sukcesów na kulinarnej ścieżce Twojej kariery. Jesteśmy pewni, że to dopiero początek Twoich wielkich osiągnięć!
Mistrzostwa Polski Deseru odbyły się w Warszawie podczas Expo Sweet największych w Polsce targów w branży cukierniczej i lodziarskiej.