Uwaga!!! Rusza rekrutacja na staże zagraniczne-> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

Od poniedziałku (28.04.2025r.) obowiązuje nowy plan lekcji -> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

Uczniowie klasy 2aTG mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach gastronomicznych prowadzonych przez właściciela i szefa kuchni Restauracji „Szwajcaria” w Wodzisławiu Śląskim.

Tematem zajęć były podroby – składniki cenione w kuchni za intensywny smak i wartości odżywcze. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni uczniowie przygotowywali policzki wieprzowe oraz żołądki gęsie. Była to doskonała okazja do nauki profesjonalnych technik kulinarnych oraz poznania tajników obróbki mniej popularnych, ale niezwykle smacznych produktów.

Warsztaty nie tylko poszerzyły wiedzę uczniów, ale także rozbudziły ich kulinarną kreatywność. Dzięki takim inicjatywom młodzi adepci sztuki kulinarnej mogą zdobywać cenne umiejętności, które z pewnością przydadzą się im w przyszłej pracy zawodowej.

 


Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą