Uwaga!!! Rusza rekrutacja na staże zagraniczne-> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

Od poniedziałku (28.04.2025r.) obowiązuje nowy plan lekcji -> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

targi KZ 05 

Uczniowie klas gastronomicznych i hotelarskich wraz z koordynatorem projektu Erasmus + Four Seasons In Organic Kitchen Panem Krzysztofem Zielonką uczestniczyli w prestiżowych targach EuroGastro i WorldHotel w Warszawie. To wyjątkowe wydarzenie pozwoliło młodzieży zapoznać się z nowoczesnym sprzętem gastronomicznym, innowacyjnymi rozwiązaniami dla hoteli oraz profesjonalnym zapleczem cateringowym.

Nasza szkoła została wyróżniona w sposób szczególny – uczniowie i koordynator projektu FSOK zostali zaproszeni przez organizatorów targów oraz Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Wodzisławiu Śląskim do udziału w panelu dyskusyjnym. Tematem spotkania były zasady no-waste oraz zielone techniki w gastronomii, które stanowią ważny element współczesnej branży kulinarnej. Była to doskonała okazja do promocji projektu FSOK, a także przedstawienia działań naszej szkoły w zakresie edukacji ekologicznej i zrównoważonego rozwoju.

Wyjazd na targi był dla uczniów nie tylko źródłem inspiracji, ale także możliwością nawiązania kontaktów z ekspertami branży gastronomicznej i hotelarskiej. Cieszymy się, że Ekonomik aktywnie uczestniczy w promowaniu innowacyjnych i ekologicznych rozwiązań, kształcąc przyszłych profesjonalistów świadomych wyzwań współczesnego świata.


Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą