Uwaga!!! Rusza rekrutacja na staże zagraniczne-> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

Od poniedziałku (28.04.2025r.) obowiązuje nowy plan lekcji -> kliknij tutaj aby poznać szczegóły 

W minioną środę uczniowie klasy III TG mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach gastronomicznych prowadzonych przez pana Jakuba Grzybka – właściciela i szefa kuchni Restauracji „Szwajcaria” w Wodzisławiu Śląskim. Tematem spotkania była „Kuchnia szwajcarska i nie tylko”.

Pod fachowym okiem naszego gościa młodzież miała szansę poznać tajniki szwajcarskich specjałów oraz samodzielnie przygotować kilka wyjątkowych dań. Uczniowie doskonalili swoje umiejętności, tworząc tradycyjne rösti w różnych odsłonach, alzacki flammkuchen, a także popularne hamburgery. Na deser przygotowali aromatyczny sernik pistacjowy, który zachwycił nie tylko smakiem, ale i wyglądem.

Warsztaty były nie tylko okazją do rozwijania kulinarnych umiejętności, ale także cenną lekcją o nowoczesnym podejściu do tradycyjnych przepisów. Młodzież miała możliwość podpatrzenia pracy doświadczonego szefa kuchni i zdobycia praktycznych wskazówek, które z pewnością wzbogacą ich dalszą edukację gastronomiczną.

Serdecznie dziękujemy panu Jakubowi Grzybkowi za podzielenie się swoją wiedzą i pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że to nie ostatnie spotkanie z tak inspirującym gościem!

 

 


Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą