W Ekonomiku nie tylko czujemy miętę do szkoły, nauki i Powiatu Wodzisławskiego, ale także do... pysznych słodkości! Uczniowie klas 2 ATE (technik ekonomista), 3 PK (technik handlowiec) oraz 1 REG (technik żywienia i usług gastronomicznych) mieli niepowtarzalną okazję zasmakować w miętowo-jabłkowych delicjach przygotowanych przez klasę 3 technika żywienia i usług gastronomicznych pod czujnym okiem Pani Judyty Lamża.
Miętowe galaretki, które rozpływały się w ustach, zachwyciły wszystkich degustatorów. Połączenie świeżości mięty z naturalną słodyczą jabłek okazało się strzałem w dziesiątkę! Było to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale także okazja do poznania walorów zdrowotnych i smakowych mięty oraz jej zastosowań w gastronomii.
Serdecznie dziękujemy firmie Agro-Wodzisław za dostarczenie wyjątkowych składników, dzięki którym mogliśmy się delektować tymi aromatycznymi przysmakami.
Ekonomik udowadnia, że nauka i smak idą w parze!
https://ekonomik.wodzislaw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1256:mietowy-zawrot-glowy-w-ekonomiku&catid=126:rok-szkolny-2024-2025&Itemid=232#sigFreeId4409c9e92e