W październiku odbyły się kolejne staże zawodowe gastronomiczne naszych uczniów biorących udział w projekcie „Śląskie.Zawodowcy”.
Czterech uczniów klasy drugiej Technikum żywienia i usług gastronomicznych, Angelika, Julia, Krystian i Julia, zakończyło staż zawodowy w restauracji "Trattoria Włoskie Klimaty” oraz restauracji hotelowej "Gościniec Wodzisławski” w Wodzisławiu Śląskim.
Przed nami kursy i warsztaty "Barista Art Coffe” dla 7 uczniów klasy 2, 3 i 4 technikum gastronomicznego.
Ruszył też nabór uczniów do II edycji projektu dla uczniów "Śląskie.Zawodowcy” na rok 2021. Szczegóły u szkolnych specjalistów ds. staży i kursów. Zachęcamy do udziału.
Projekt jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020, Osi priorytetowej XI Wzmocnienie potencjału edukacyjnego, Działania 11.2 Dostosowanie oferty kształcenia zawodowego do potrzeb lokalnego rynku pracy - kształcenie zawodowe uczniów, Poddziałania 11.2.3 Wsparcie szkolnictwa zawodowego, przy współpracy Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.