Branżowa Szkoła I Stopnia

 
Zawód: kucharz

 

Symbol cyfrowy: 512001
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Cykl kształcenia: 3 lata
Zajęcia praktyczne: wg planu

Języki obce:
   1. Język angielski
 

Cele kształcenia:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. sporządzania różnego rodzaju dań, przekąsek a nawet ciast i deserów;
2. przygotowywania potraw i napojów na przyjęcia;
3. kierowania pracą zespołu, dbając o wysoki standard swoich usług.
 
Pracę znajdziesz w restauracjach, kawiarniach, jadłodajniach, zajazdach, gospodach, klubach, zakładach żywienia zbiorowego oraz firmach cateringowych.
 
W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
 

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

 


Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą