Lista podręczników na rok szkolny 2022/2023: .:klasy pierwsze:.   .:klasy drugie:.   .:klasy trzecie:.   .:klasy czwarte:.

Logo projektu

W pierwszym tygodniu grudnia uczniowie klasy pierwszej technikum żywienia i usług gastronomicznych odbyli szkolenie z zakresu dań kuchni rumuńskiej.

Młodzież wykorzystała receptury przywiezione z listopadowej mobilności C4 i C10 projektu Erasmus+ Kitchen Our Kingdom Cooking Our Passion (KOKCOP) do Galati w Rumunii.       

Naszych młodych adeptów sztuki kulinarnej wspierała nauczycielka gastronomii Pani Alicja Pawliczek uczestnicząca w projekcie oraz nauczyciel i koordynator projektu Krzysztof Zielonka.

W ramach tematyki kuchni świata przygotowano tradycyjne dania rumuńskie. Nasi uczniowie przygotowali:

- Cozonac - ciasto drożdżowe z orzechami;

- Papanasi - pączki serowe z dżemem żurawinowym i kwaśną śmietaną;

- Plachie - karpia pieczonego z warzywami;

- Kolozsvari gulyas - rumuńska zupa gulaszowa.

Zajęcia zakończyły się degustacją sporządzonych dań.

A jak naszym uczniom wyszły rumuńskie potrawy, zobaczcie na zdjęciach…

 

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej w ramach programu Erasmus+

-Akcja 2- Współpraca szkół w sektorze Edukacja szkolna. Konkurs 2019

 

 

Cozonac świteczne ciasto drożdżowe z orzechami

Papanasi pączki serowe z żurawinami i kwaśną śmietaną

Plachie karp pieczony w warzywach

Przy pracy

Smażenie pączków

Uczniowie klasy 1TG z Panią Pawliczek

Witek porcjuje karpia

Zupa gulaszowa po rumuńsku


Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą