Nasi uczniowie z klasy II TG Julia Młynarska i Witold Musioł z wielkim sukcesem wzięli udział w konkursie gastronomicznym w Jastrzębiu-Zdroju pt. „Para w kuchni”. Tematem przewodnim rywalizacji były: karczek wieprzowy i burak. Gastronomowie pokusili się o niecodzienne przygotowanie tych dwóch składników. Duszony karczek i kaszotto buraczane podali w pierogu. Oprócz tego z buraka przygotowali piankę i agarową galaretkę. Pomysł bardzo spodobał się jury i zapewnił im wyróżnienie w konkursie. Julii i Witkowi zabrakło 1 punktu do podium, co jako kulinarny i zespołowy debiut jest wielkim sukcesem. Oprócz nich w konkursie wzięło udział 12 zespołów z naszego województwa. Gratulujemy sukcesu i życzymy wiele radości z poznawania tajników sztuki kulinarnej.

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny