W pierwszym dniu marca, uczniowie z różnych klas o profilu gastronomicznym uczestniczyli w Szkolnym Konkursie Gastronomicznym „Naleśniki inaczej”.

Zadaniem każdego było przygotowanie trzech porcji deseru, z wykorzystaniem ciasta naleśnikowego. Oceniający potrawy mieli nie lada problem z wyłonieniem najciekawszych i najsmaczniejszych potraw, gdyż poziom był wysoki. Szczególnie docenieni zostali Iga Piecowska z kl. I TG, która otrzymała wyróżnienie za smak, Natalia Kozider i Witold Musioł, którzy zajęli w konkursie III i II miejsce. W rywalizacji zwyciężyła Wiktoria Langrzyk z klasy I TG, której praca zdobyła najwięcej punktów.

Ponadto do rywalizacji stanęli: Laura Kristof, Izabela Krawczyk, z kl. IV TGN, Magdalena Grzegorczyk, Martyna Ciura, Natalia Szczęśniewska z kl. II TG, Kacper Szopa, Natalia Warsz, Wiktoria Tolarz z kl. I TG, Milena Salawa, Aleksandra Konieczny z kl. III TG.

Konkurs przygotowali nauczyciele przedmiotów zawodowych, którzy szczególnie dziękują Pani Alinie Awdziejczyk oraz absolwentowi naszej szkoły Panu Łukaszowi Skowron, za profesjonalną ocenę dań i cenne uwagi dla młodych gastronomów. Wszyscy uczestnicy dobrze się bawili i zostali nagrodzeni dyplomami i upominkami. 

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu

Zdjęcia z konkursu