Drogi gimnazjalisto!

Klaudia Kielkowska1 05 2017 01Czy lubisz gotować?

Może interesuje Cię gastronomia?

Czy potrafisz swój czas wolny poświęcić na treningi?

Czy rywalizacja sprawia Ci przyjemność?

Może poszukujesz pasji życiowej?

Czy szukasz zawodu, który da Ci w przyszłości duże możliwości zatrudnienia i dorego zarobkowania?

Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiesz twierdząco, to zapraszamy do nas. Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śl. to właściwy adres dla Ciebie na dalszą Twoją edukację.

O udziale Klaudii Kiełkowskiej, uczennicy klasy III a TG w konkursie możesz przeczytać na stronach wyszczególnionych poniżej.

A może to TY będziesz laureatem w następnym konkursie?

Klaudia Kiełkowska „Kulinarny talent 2017”

http://www.sowarobert.pl/wydarzylo-sie/kulinarny-talent-2017-wyloniony/ 

http://poland100bestrestaurants.pl/artykul/%E2%80%9EKulinarny+Talent+2017%E2%80%9D+za+nami%21-578 

http://www.papaja.pl/?m=a&id=7709 

http://www.kucharze.pl/kulinarny-talent-2017-za-nami/ 

http://www.naszwodzislaw.com/site/art/13-kultura-i-edukacja/0-/16743-robert-sowa-wyr-oacute---380-ni--322--uczennic--281--z-wodzis--322-awskiego-ekonomika--klaudia-kie--322-kowska-z-tytu--322-em--kulinarny-talent-2017-.html 

http://www.eurogastro.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=210&Itemid=722&lang=pl 

https://www.facebook.com/KulinarnyTalent/ 

http://www.powiatwodzislawski.pl/pasmo-sukcesow-powiatowych-szkol.html 

http://www.worldhotel.pl/pl/o-targach/podsumowanie-targow-worldhotel-2017/wyniki-konkursow.html 

http://www.kucharze.pl/blog/page/2/

Zdjęcie: AKPA

Technikum Nr 2

 
Zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Symbol cyfrowy: 343404
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 4 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 48
Praktyka zawodowa: 4 tygodnie

Języki obce:
   1. Język angielski
   2. Język niemiecki / język francuski

Cele kształcenia:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;

2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

3) planowania i oceny żywienia;

4) organizowania produkcji gastronomicznej;

5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 

Pracę znajdziesz w restauracjach, gastronomii hotelowej, kawiarniach, punktach małej gastronomii oraz firmach cateringowych.

 
W trakcie nauki zawodu uczeń  zdobywa 2 kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
TG.07. Sporządzanie potraw i napojów.
TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
 

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą