SPOT reklamowy - technik organizacji turystyki
Technik organizacji turystyki
Technik organizacji turystyki
Technik handlowiec
Technik ekonomista
Smart Cookies
Fon Filc Paris
Bijeri
Kartex
Decoland
OZDOBIX
Branżowa Szkoła I Stopnia
Symbol cyfrowy: 522301
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu
Języki obce:
1. Język angielski
Cele kształcenia:
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie sprzedawca zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży;
2) wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży.
Pracę znajdziesz w sklepach, hurtowniach lub punktach sprzedaży detalicznej.
W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
Branżowa Szkoła I Stopnia
Symbol cyfrowy: 751204
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu
Języki obce:
1. Język angielski
Cele kształcenia:
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie piekarz zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) przygotowywania surowców do produkcji wyrobów piekarskich;
2) sporządzania półproduktów piekarskich;
3) dzielenia ciasta i kształtowania kęsów na wyroby piekarskie;
4) przeprowadzania rozrostu oraz wypieku pieczywa;
5) obsługiwani a maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów piekarskich.
Pracę znajdziesz w piekarniach i zakładach produkcyjno-piekarniczych.
W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
Branżowa Szkoła I Stopnia
Symbol cyfrowy: 751201
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu
Języki obce:
1. Język angielski
Cele kształcenia:
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie cukiernik zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych;
2) sporządzania półproduktów cukierniczych;
3) sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych;
4) dekorowania wyrobów cukierniczych.
Pracę znajdziesz w piekarniach i zakładach produkcyjno-cukierniczych.
W trakcie nauki zawodu uczeń zdobywa kwalifikacje potwierdzone certyfikatem:
Branżowa Szkoła I Stopnia
Symbol cyfrowy: 512001
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 3 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 16
Zajęcia praktyczne: wg planu
Języki obce:
1. Język angielski
Cele kształcenia:
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) przechowywania żywności;
2) sporządzania potraw i napojów;
3) wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
TG.07. Sporządzanie potraw i napojów
Technikum Nr 2
Symbol cyfrowy: 343404
Podbudowa programowa: gimnazjum
Cykl kształcenia: 4 lata
Ilość miejsc w oddziałach: 48
Praktyka zawodowa: 4 tygodnie
Języki obce:
1. Język angielski
2. Język niemiecki / język francuski
Cele kształcenia:
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zostanie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
3) planowania i oceny żywienia;
4) organizowania produkcji gastronomicznej;
5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.
Pracę znajdziesz w restauracjach, gastronomii hotelowej, kawiarniach, punktach małej gastronomii oraz firmach cateringowych.