W dniu 26 maja 2018 roku w ramach współpracy naszego Ekonomika z Powiatem Wodzisławskim uczestniczyliśmy w organizacji pikniku rodzinnego na Gosławiu.
Zespół Szkół Ekonomicznych przygotował stoisko gastronomiczne z wykonywanymi na miejscu przez naszych uczniów z I i II TG naleśnikami Suzette oraz 150 koszy piknikowych. W skład zestawu piknikowego wchodziły 2 połówki tortilli z kurczakiem i warzywami, mega duża kanapka z pieczoną karkówką z warzywami, 4 rogaliki drożdżowe z jabłkiem, kubełek ciętych warzyw z dipem jogurtowym, sałatka z warzyw z kus-kusem, zestaw kabanosów, jabłko, bagietka, woda mineralna. Dla naszych młodych kucharzy było to duże wyzwanie zawodowe, ale spisali się znakomicie pod okiem nauczyciela p.Krzysztofa Zielonki.
Nasza młodzież z klas hotelarskich i turystycznych przygotowała również punkt z animacjami dla dzieci, były balony, malowanie twarzy, gry i zabawy.
Nad całością promocji naszych stoisk czuwała Dyrekcja ZSE i nauczyciele Ekonomika.
Dochód z charytatywnego pikniku zostanie przekazany na rzecz szpitala w Wodzisławiu Śląskim.
A jak się prezentowały nasze dania i uczniowie zapraszamy do galerii....
Autor: Krzysztof Zielonka