niedziela, 09, grudzień 2018

Kulinarna tradycja i nowoczesność – wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Szkół Spożywczych „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych”

5 i 6 grudnia w Boguchwale odbyła się ostateczna rozgrywka pomiędzy kucharzami i piekarzami z całej Polski w konkursie pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa. 

Ambasadorki sztuki kulinarnej z naszej szkoły - uczennice klasy III TG Patrycja Mandera i Edyta Stabla pod opieką Pana Krzysztofa Zielonki w etapie centralnym Ogólnopolskiego Konkursu Szkół Spożywczych „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych” reprezentowały województwo śląskie. 

W finale wystąpiły szkoły z Warszawy, Łodzi, Poznania, Kielc, Rzeszowa i Wodzisławia Śląskiego. 

W rywalizacji wyłoniono 2 pierwsze miejsca, jedno trzecie i czwarte miejsce, które należy do naszej reprezentacji. A różnice punktowe były niewielkie: 1.2 pkt z trzecim i 3 pkt z pierwszym miejscem. 

Gratulujemy: wiedzy, umiejętności i kreatywności.

 

niedziela, 09, grudzień 2018