wtorek, 10, wrzesień 2019

Sum afrykański, Ekonomik, Skoczów i sukces

Dziś na skoczowskim rynku odbyły się XVII Mistrzostwa w przygotowaniu potraw z ryb słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych. Naszą szkołę reprezentowały niesamowite dziewczyny, z niekwestionowanym talentem kulinarnym: Anna Elsner i Karolina Bogocz. Imprezie towarzyszyły dożynki skoczowskie wraz z korowodem rolników, przedsiębiorców i grup taneczno-muzycznych.
Nasze dziewczyny dały popis wiedzy, umiejętności i sprawności kulinarnej, co zaowocowało II miejscem dla Ani i III dla Karoliny. Opiekunką i merytorycznym wsparciem uczennic była Pani Judyta Lamża. Gratulujemy!
W jury zasiedli znani i lubiani szefowie kuchni i restauratorzy: Carlos Gonzales Tejera - doradca kulinarny Stalglastu, Piotr Polak - właściciel restauracji Bistro Szara Reneta, Jacek Dutka - prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, Jan Dutka - szef kuchni restauracji Karczma pod lotniskiem.

wtorek, 10, wrzesień 2019