wtorek, 13, luty 2018

Wariacje z pierogami w Ekonomiku

W poniedziałek 12 lutego 2018 roku odbyła się kolejna edycja szkolnego konkursu gastronomicznego „Wariacje pierogowe”.

W tym roku w kulinarnych zmaganiach wzięli udział reprezentanci klasy pierwszej, drugiej i trzeciej technikum gastronomicznego. Pojawiły się smakowite pierogi z kaczką i jabłkiem, smażona wołowiną, szpinakiem i fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami, serem i kaszą, z pesto i bazylią, z kaszanką i cebulką z musem jabłkowym z żurawiną.

Jury oceniało jakość ciasta, formowanie pierogów, smak i jakość farszu, pomysłowość i aranżacje kompozycji pierogów. Wyłoniono 3 miejsca i wyróżnienia za udział :

  • 1 miejsce – Edyta Stabla – klasa II
  • 2 miejsce – Łukasz Skowron – klasa II
  • 3 miejsce – Aleksandra Fiuk – klasa III

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy powodzenia w kolejnych konkursach.

Autor: Krzysztof Zielonka

wtorek, 13, luty 2018