Klaudia Kiełkowska i Kacper Luleczko po raz kolejny udowodnili, że gotują z pasją i są w tym najlepsi.
12 kwietnia 2018 r. wzięli udział w ogólnopolskim konkursie „Gotuj z pasją” w Wiśle, na którym na jednym talerzu mieli podać danie składające się z podrobów, kiszonek i owoców polskiego sadu. Świetnie sobie poradzili z tym zadaniem, Jury miało problem z wyłonieniem zwycięscy. Nasi uczniowie zajęli I i II miejsce. Ich dania dzieliły niuanse, jak to powiedział jeden z sędziów, a różnica w punktach to zaledwie 0.5.
Oboje osiągnęli wiele sukcesów na konkursach gastronomicznych, niestety są już w czwartej klasie Technikum Gastronomicznego i opuszczają mury naszej szkoły.
Życzymy im powodzenia na maturze i sukcesów na ścieżce zawodowej. Mamy nadzieję, że o nas nie zapomną.
Autor: Monika Guz-Wszołek